Tillbaka

 


 

Hej!

Här kommer en hälsning till Djurskyddet i Eskilstuna från katten Ruth! Då jag först träffade henne sades det att hon var den sista katten att "hämtas" från Solvik där det var mycket övergivna katter ett år.
 
Född -05 och första veckorna bodde hon bakom tvättmaskinen och syntes inte till. Det tog ett par år innan hon började jama och pep bara lite då och då i början, men nu pratas det desto mer men bara när hon har något viktigt att tala om! Visar sig inte gärna för besökare hemma, men börjar så sakterliga att ta sig en titt och hälsa på vissa.
 
Favoritplatsen är på fönsterbrädan i vardagsrummet- där ser hon bäst vilka som kommer och går! Jag är glad att jag valde att åka ut till katthemmet, sent en fredageftermiddag för att "bara titta" i november 2005. Ruth var den enda katt som var flyttklar just då och smet in i transportburen jag hade med, utifall att jag skulle hitta en katt, då jag vände ryggen till för en stund. Jag tror att hon valde mig den dagen, men med dessa år tillsammans skulle jag välja henne om och om igen.
 
Ruth är väldigt misstänksam och alltid på sin vakt. Vem vet vad hon var med om innan katthemmet tog hand om henne? Idag är Ruth världens goaste katt, kryper upp i famnen och bara myser, men på hennes villkor! Hon lever sitt egna lilla liv och är väldigt svårflörtad, men det är ok. Så mycket som hon har utvecklats trodde jag inte var möjligt för några år sedan, men lek, omtanke och tid att få känna efter och känna sig trygg i olika situationer har väl gjort sitt antar jag! För nog har jag haft tålamod och gett henne tid, men det har varit värt varenda sekund!
Tusen tack till katthemmet för att NI finns!!
 
// Annelie